Hu... Vad ska jag göra?  Träna? Promma? Lunch m. svärmor? Familjen kommer hem till middagen. Ska göra någon lyxig mat. 
 
Åkte hem från stugan idag. Har sett en film, duschat läääänge och ska krypa ner i sängen strax.

Jag älskar verkligen tystnad ibland. Hoppas de har det gott i stugan utan mammis.
Det var en intensiv vecka, med utvecklingssamtal och litteraturhistoria. Lillan var hostig men fick vara med farmor i veckan. Vilken tur. Annars hade det blivit min tredje vecka från jobbet. Idag är jag hemma med kidsen iaf. Ska helgstäda och föra in alla resultat från nationella proven.

Imorgon ska jag sjunga på en begravning - trist men ett fint uppdrag.


Fick höra i veckan att den person som är föräldraledig inte kommer tillbaka till hösten så jag får KANSKE fortsätta med svenska!! Jippi!

Lördag - Kompis som fyller 40!! Kul!
Oj. Jag var inte beredd på att börja jobba igen. D har varit mycket i veckan på jobbet. Barnen är fortfarande hostiga och jag blir stressad över jobb och sjukdomar. Nåja. Snart har jag rättat alla nationella prov och haft alla utv.samtal. Gör mest ont att jag inte har ro i kroppen och kunna släppa jobbet hemma?! Har jobbat på kvällarna hela veckan. Så som jag INTE vill. Hoppas jag lugnar ner mig snart... Det här går inte.
Min väns syster hade en sambo som tyvärr avled i veckan. Detta gav mig gåshud... Usch, såå tråkigt! De hade varit ett par i några år. Och nu fick de skiljas åt. Tänk om mitt livs kärlek och jag bara hade veckor kvar... Vad skulle vi göra? Eller jag och barnen. Återigen - jag måste välja relationer och disponering av tid... För tiden är en resurs som måste förvaltas väl. Och det är de små tingen och de minnen jag hinner ge min familj och mina barn som kommer att räknas i slutändan. Bara att jag träffade min pappa både idag och igår betyder mycket för mig.
 
Idag blev vi fördröjda efter en slalomtur i Storklinten (vi skulle på söndagsmiddag), lillan började tjorva innan vi skulle åka och vi var lite ovänner. När vi väl kommit till Sunderbyn hade det precis skett en svår olycka på väg 97. Puh, vilken tur att vi dröjde oss kvar en stund i Storklinten... Och tack lillan som tjorvade lite med mammis!
 
PÖSS!
 
 
Stod på gympan i torsdags och under en övning upptäcker jag en nyckelpiga på min mage!?! Mitt i vintern. Det var lite kul!
 
Jag älskar att gå på gympan i byn på torsdagar, det är en fin vän som håller i den också! Det gillade nyckelpigan med!
  • Varit ute varje dag
  • Läst i solen
  • Åkt slalom
  • Vattkoppor på lillan
  • Bakat varje dag
  • Tränat
  • Vilat
  • Inte jobbat något ALLS (Tänkte rätta lite nationella prov...)
  • Bastat
  • Ätit gott
  • Småttingarna har åkt skridskor och längdskidor
Bra balans mellan vila och aktivitet. Mitt mantra till barnen: "Vila-aktivitet". Ibland kan de inte förstå att de måste vila och pausa, vi kan inte bara "köra järnet" med aktiviteter. Då säger jag "Vila - aktivitet" eller "Dansa - Pausa". Jaaajaaaa säger de... 
...Gillar jag. :) Känns lite smånördigt att sitta och kolla på en fredagskväll. Men jag lär mig mycket där och får många kloka tankar. :) Här är några:

Tänk vad många som byter ut sitt kök flera gånger under en livstid? Jag känner ofta att jag konsumerar mycket onödigt. Det mesta går till kläder och mat.

Tiden är också knapp, det blir ofta mycket slösurfande men ibland kommer jag på mig själv. Tänk vad många bra saker jag kan göra om jag inte håller på med telefonen eller internet.

Och om jag har mindre saker framme behöver jag städa mindre...

Mina småttisar bygger mycket Lego och älskar att leka ute. Storebror är väldigt intresserad av dataspel och han brukar få "köpa" sin datatid med utetid. Idag har vi spelat bandy ute och vi hade så roligt.

Småttisarna efterfrågar aldrig datorn men de ser gärna barnfilmer.

Jag ska försöka styra min tid och ekonomi lite mer... Blev inspirerad!
 
Nu har jag tagit bort Candy crush saga och Facebook från mobilen. Helt bortkastad tid och lätt att sitta och gorma med. Däremot instagram är bra för att spara fina ögonblicksbilder, gratis!